10 mei – 19 juni Deelnemers Kunstfietsroute Castricum

Ook dit jaar biedt De Oude Keuken de deelnemers aan de Kunstfietsroute Castricum en Bakkum de mogelijkheid om te etaleren wat er tijdens de Kunstfietsroute begin juni zoal te zien is. Vanaf 10 mei heeft iedereen al vast de gelegenheid werk deelnemers te bekijken.

Kunstfietsroute 2016 - Meinard Kloppenburg

Meinard Kloppenburg

De Kunstfietsroute in de gemeente Castricum vindt dit jaar plaats op 4 en 5 juni en telt maar liefst 27 stops. Van de meeste stops worden op de expositie in De Oude Keuken voorbeelden getoond van wat er tijdens dat weekend te bewonderen is. Daar is werk van een aantal oudgedienden bij. Van Meinard Kloppenburg, die tijdens de Kunstfietsroute met enkele anderen weer bij Ida Bakker exposeert, is een schilderij van een bollenveld te zien. Ook Diny Dijkman, Margriet Schadee en Henk-Willem Klaassen leverden schilderijen, Tonna Lucassen toont een glasobject, Maria Heideveld een ets en grafisch kunstenaar Harm Noordhoorn van Galerie Sopit een hoogdruk.

Otto Nuys

Otto Nuys

Naast deze en andere vertrouwde Castricumse kunstenaars zijn er nieuwe namen en daarmee ook verrassende nieuwe kunstuitingen te bewonderen. Anne-Marie Smulders van Mode Maken Doe Je Zelf is met haar quiltkunst een samenwerkingsverband aangegaan met schilder Theo Brakenhoff en dat resulteert in een van de kleurrijkste bijdragen. Christine van Ingen-Lucassen combineert diverse materialen met keramiek. Haar grootste passie zijn schapen en dat zie je terug in haar bijdrage. Het werk van Nicole Spit is geïnspireerd door biotechnologie en met haar aparte ‘BioArt’ reageert ze op biotechnologische ontwikkelingen. Otto Nuys laat een expressief geschilderd portret van de acteur Gert Fröbe zien.

De kunstwerken van genoemde en nog veel meer deelnemers aan de Kunstfietsroute Castricum 2016 worden geëxposeerd van 10 mei t/m 19 juni.

KFR_05_web

KFR_01_web

KFR_02_web

KFR_03_web

KFR_04_web

KFR_06_web

KFR_07_web