Expo – Anders Bekeken

11 maart t/m 27 april schilderijen en keramiek van Anders Bekeken Castricum

Anders Bekeken is een kunstproject van het Maatschappelijk Participatiebedrijf van de Parnassia Groep en is in een vijftal plaatsen werkzaam. In Castricum maken zo’n 35 mensen gebruik van het atelier. Er is een grote variatie in de manier van werken: schilderijen en keramiek hebben zeer diverse thema’s en er is een gevarieerde materiaalkeuze. De kunstenaars van Anders Bekeken werken vanuit waarneming, expressie, compositie of intuïtie. Al die verschillende startpunten maken het atelier tot een bijzondere werkplek en dit is terug te zien in de werken.

De groepsleden van Anders Bekeken Castricum ervaren het werken in het atelier als bijzonder inspirerend. Ze ontmoeten geestverwanten, kijken en leren, vinden er ontspanning en kunnen er hun hoofd leeg maken. Het is voor velen een speelplaats waar ze een manier van uiten en verbeelden ontdekken waarmee ze eigenwaarde en acceptatie vinden.

Dat levert vaak verrassend mooie kunstwerken op. In de galeries van Anders Bekeken in Gouda en Den Haag kunnen deze kunstwerken worden gehuurd of gekocht. In De Oude Keuken wordt werk geëxposeerd dat de groep in Castricum de afgelopen maanden maakte onder leiding van Jola Brokking.