Expo Haluschi en Garrie Oomkens t/m 19 juni

Deze expositie is een van de 25 stops tijdens de Kunstfietsroute d.d.3 en 4 juni a.s. Op 4 juni wordt de muzikale omlijsting verzorgd door Jukebox from the heart
Garrie schildert schilderijen met meerdere horizonnen, meerdere vergezichten die verschillende panorama’s geven. Geschilderd op kunststof panelen tot drie meter breed en 60 tot 80 centimeter hoog. Hij is steeds weer geïnspireerd door de vergezichten, dieptewerking, het effect van licht op water in het Hollandse landschap en de eindeloze zee.
Haluschi (Hannie Lutke Schipholt): In de schilderijen van Haluschi vind je vaak projecties uit de natuur van menselijke gemoedstoestanden. Een opklaring na een fikse stormachtige regenbui associeer je makkelijk met de opluchting na een moeilijke periode in je leven.
Stormachtige landschappen met wind weerspiegelen chaos en beweging. Hoge bomen die je doen duizelen als je er tegenop kijkt. De natuur is belangrijk voor mensen om tot rust te komen of om (een beetje) tegen de elementen te kunnen opboksen.