EXPO t/m 10 mei 2015 – cursisten de Buitenkans

Expo t/m 10 mei Cursisten De Buitenkans

De Oude Keuken is een sociale onderneming met als doel: mensen met een psychiatrische achtergrond en mensen met eenverstandelijke beperking kans bieden op zinvol werk en dagbesteding. Daarom zoekt de expositiecommissie naar de mogelijkheid om ook één keer per jaar een expositie in te richten met werk van mensen met een soortgelijke achtergrond.

Via hun begeleider, Meinard Kloppenburg die zelf onlangs in De Oude Keuken exposeerde, kwamen we in contact met negen cursisten die schilderen en tekenen in het atelier van Zorgboerderij De Buitenkans van Erica en Ton van Leeuwen aan de Jan Miessenlaan 1 in Bakkum.

Vakantiereizen en verliefd zijn

Dat zijn de thema’s van de schilderijen en tekeningen, gemaakt door jongeren van De Buitenkans. De jongeren die met veel enthousiasme aan de slag zijn gegaan met deze thematiek zijn Merel, Jesse, Sander , Timo, Iefke, Nina, Iris, Esther en Hanneke en ze hebben ervan genoten om deze thema’s uit te werken.

Het schilderen voor deze expositie gebeurde tijdens de ateliermiddagen op donderdag en vrijdag onder begeleiding van creatief begeleider en kunstschilder Meinard Kloppenburg. De deelnemers hebben allen hun talenten en beperkingen, en ontwikkelen een eigen beeldtaal. Activiteiten zoals schilderen, tekenen en het maken van keramiek of mozaïek stimuleren de jongeren om zich te concentreren, te ontspannen, te genieten, zelfstandiger keuzes te maken, zelfstandiger te werken, samen te werken en zich te uiten.

Meinard Kloppenburg is vanaf 2007 de creatieve motor en sfeermaker in het atelier op genoemde middagen. De daggroep wordt in twee groepjes verdeeld, de deelnemers kunnen uit een keur aan materialen en technieken kiezen, waarbij hij hen stimuleert en zij kunnen steunen op zijn vakkennis en creativiteit.

Voor meer informatie over de activiteiten van zorgboerderij De Buitenkans, ga naar de website De Buitenkans of Exposities De Oude Keuken