Moderne kunst

Expositie Angela Delsasso t/m 14 mei 2017

Tot en met 14 mei is in De Oude Keuken de overzichtstentoonstelling van Angela Delsasso te zien. In deze expositie is vooral de ontwikkeling zichtbaar die deze veelzijdige Beverwijkse kunstenares in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Van oorsprong is Angela grafisch vormgeefster. Nog steeds houdt zij zich voor een belangrijk deel bezig met het ontwerpen en verzorgen van allerlei privé en zakelijk drukwerk. Haar creatieve opleiding kreeg zij vooral aan Academie De Schans waar zij af studeerde op het vak Modetekenen. Later volgde zij ook diverse opleidingen gericht op het gebruik van grafische technieken.

Het geëxposeerde werk laat met name haar bijzondere kleurgebruik zien: heldere en felle kleuren met hier en daar heel mooie in elkaar overlopende kleuren. Door met acrylverven op doek te werken worden krijgen deze kleuren extra accent.

Sinds 2013 is Angela als ZZP’er gevestigd. Daardoor kan zij zich in haar bedrijf “Print en Paint” nog meer richten op allerlei creatieve activiteiten als het maken van gepersonaliseerde cadeaus, recycled art, model- en portrettekeningen. het geven van workshops en uiteraard tekenen en schilderen.

Bijzonder in deze werkzaamheden is de actionpainting; een techniek waarbij niet de afbeelding centraal staat, maar de spontane actie van de schilder. De geste van het maken wordt a.h.w. op het doek overgebracht. Actionpainting is daarmee vooral spontane schilderkunst, waarin de bewegingen van de kunstschilder duidelijk te herkennen zijn.

Vanaf haar verzelfstandiging wordt Angela regelmatig gevraagd voor creatieve en kunstmarkten waar zij een graag geziene deelnemer is. Door eerdere exposities in de regio geniet zij ook regionale bekendheid.

Voor Angela heeft deze expositie nog een bijzonder persoonlijk aspect. Omdat familieleden van haar vroeger in en bij deze locatie werkten en elkaar ook voor het eerst ontmoetten, heeft Angela het gevoel dat deze tentoonstelling heel speciaal is en ze heeft daarom in de tentoonstelling vooral haar ontwikkeling tot all-round creatieveling willen laten zien.