Fijnschilders Bakkum

Expositie Atelier Henk Sentel t/m 12 maart 2017: fijnschilderen

Vanaf heden is in De Oude Keuken de expositie “In toon gezet”. In deze expositie zijn schilderijen te zien van de schilder/schilderdocent Henk Sentel en een aantal van zijn leerlingen.

OVER HENK SENTEL

In de loop der jaren heeft Henk zich door zelfstudie en opleidingen de nodige specifieke schilder- en tekenkennis eigen gemaakt. Het begon op zestienjarige leeftijd in Roosendaal bij Wim Schutz (Beeldend Kunstenaar). In het ‘Centrum voor de Kunsten’werd vier jaar in verschillende disciplines gewerkt onder leiding van Helma Roovers (Beeldend Kunstenares). Een opleiding bij ‘De Nieuwe Academie Alkmaar’ gaf hem de mogelijkheid om als docent teken- en schildercursussen te gaan geven. Meester-schilder Herman Smorenburg uit Alkmaar bracht hem de finesse bij voor het fijnschilderen en de glaceer techniek.

TUSSEN FANTASIE EN WERKELIJKHEID

Dit is het vertrekpunt waaruit zijn schilderijen en tekeningen ontstaan. Met een geheel eigen beeldtaal vol symboliek zoals het oog, het meest fascinerende symbool dat gebaseerd is op een menselijk zintuig. De buik, zetel van het leven. Het ei, universeel symbool van het mysterie van de schepping. De zee, oerbron van leven en water dat staat voor zuiverheid. Met deze symbolen brengt hij zijn fantasie in beeld. Zijn schilderijen komen via een oude techniek tot stand, een onderschildering en vele lagen transparante olieverf (glaceren). Door deze glaceer techniek ontstaat er een rijkdom aan kleuren dat zo opvallend is in zijn werk.

ATELIER HENK SENTEL

Sinds 2006 geeft Henk fijnschildercursussen voor volwassen in Atelier Henk Sentel. Tevens is hij werkzaam als begeleider/docent bij schilder- en teken vereniging Lucas Gilde Beverwijk. Omdat zijn motto is: niet alleen zelf bezig zijn met het fantastische gegeven om tekenen en schilderen vorm te geven, maar ook het overdragen van basiskennis aan iedereen die zich creatief en kunstzinnig wil uiten. Daarom zijn in deze expositie, die tot 12 maart zal duren, ook veel schilderijen te zien van leerlingen.

AANKOOP VAN EEN SCHILDERIJ OF TEKENING

Het is altijd mogelijk om op afspraak meerdere schilderijen of tekeningen te bezichtigen in het atelier.

U kunt Henk bereiken via telefoonnummer tel 0251-249234 of 06-43864100 e-mail: henk@henksentel.nl

Website: www.henksentel.nl