Expositie Janine van Stiphout vanaf 3 september t/m 4 november

 

Vanaf 3 september exposeert de kunstenares Janine van Stiphout uit Beverwijk in De Oude Keuken in Bakkum.

 

Van jongs af aan heeft de kunst haar geboeid. Aanvankelijk ging haar hart uit naar het beeldhouwen. Maar na een intensieve periode met beelden in brons en keramiek en ook een docentschap, is Van Stiphout overgestapt op het schilderen van veelal abstract werk.

Daarbij komt het creeëren voor haar op de eerste plaats. Het scheppen van iets uit niets. Zoals je een zaadje plant, waar iets moois en verrassends uit kan groeien. Die associatie is niet toevallig want uit veel van haar werk blijkt een bijzondere liefde voor de natuur.

Ook oude culturen zijn een bron van inspiratie. Oervormen zijn herkenbaar maar laten ook veel aan de kijker over.

Haar werk is gelaagd. Met paletmes werkt ze laag over laag waardoor er diepte ontstaat en een gevoel van ruimte. Het kleurgebruik is subtiel en in harmonie.

 

Van Stiphout geeft schilderles aan verschillende groepen, is aangesloten bij Perspectief in Castricum en het Lucas Gilde in Beverwijk.

Ze exposeerde o.a. bij de Kunstuitleen in Haarlem, de Oude Slof in Beverwijk en ze was een van de deelnemers aan de kunstroute KEK, rond de Wijkertoren.

Opleiding volgde ze aan de Vrije Academie in Den Haag en Haarlem.

 

De schilderijen zijn vanaf  3 september t/m zondag 4 november te zien en te koop in restaurant ‘De Oude Keuken’, Oude Parklaan 117, 1911 ZZ Castricum.  Dagelijks geopend van 9 tot 5 uur en donderdagavond en in het weekend van 9 tot 23 uur.