Expositie Leo Verbruggen vanaf 4 november tot en met 6 januari

Vanaf 4 november is in De Oude Keuken de bijzondere expositie “Seizoenen” te zien van de veelzijdige kunstenaar Leo Verbruggen (Bussum, 1947) uit Koedijk.

Als leraar bracht hij talloze leerlingen de basisbeginselen bij van  tekenen en schilderen. Zelf timmerde hij als kunstschilder toen ook al behoorlijk aan de weg. Na zijn pensionering in 2010 heeft hij zich verder ontwikkeld tot de veelzijdig kunstenaar die hij nu is.

Zijn werken zijn gemakkelijk aan de seizoenen te koppelen. Terugkerende thema’s daarin zijn o.a. architectuur en mens, landschappen met een boodschap, de winter en Kerstmis.

In zijn schilderijen is zichtbaar dat Leo zich vooral laat inspireren door bijzondere gebouwen en steden maar ook door zijn eigen  favoriete schilders als ondermeer Canaletto, Guardi, Edward Hopper, Spilliaert, Valloton, Hans Holbein de Jongere en de Gebroeders Van Eyck .

Door wat hij in de voorstelling “verbergt” zorgt hij er voor dat elke voorstelling een verhaal krijgt. Soms ligt dat verhaal aan de zichtbare oppervlakte, soms ook dieper. Maar het is er altijd!

Vooral de winter facineert hem. Terwijl om ons heen winters lijken te veranderen blijft hij vasthouden aan kou, sneeuw en ijs.

Verbruggen werkt graag met acryl, aquarel en potlood of combinaties daarvan.

Regionaal bekend zijn de kerstkaarten die hij elk jaar weer produceert: de schoonheid van december, waarin veelal de Kerstman figureert, vaak ook in gezelschap van een Kerstengel.

Begin december wordt een deel van de expositie gewisseld met deze Kerstwerken.

Leo exposeerde eerder in ondermeer Alkmaar, Leeuwarden, Utrecht, Hilversum, , Bergen N.H.(Museum Kranenburgh) en Amsterdam en nam deel aan bijzondere restauratieprojecten van Hotel Gooiland Hilversum, Radio Kootwijk, en de Oude Ursulakerk in Warmenhuizen.