Expositie Martin Groen 5 november tot en met 7 januari 2019

Vanaf  5 november is in De Oude Keuken een tentoonstelling te zien van de schilderijen van de Haagse schilder Martin Groen.

Martin’s werk is een orkest van kleur. Hij schildert het licht en de reflecties in een impressionistisch handschrift. De enorme variatie aan landschappen in het Zuiden van Frankrijk, Italië en zijn geboorteplaats Den Haag zijn voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie. Martin wil de zonovergoten landschappen vangen zodat de warmte bijna voelbaar is. Zijn werk is open en uitnodigend voor ieder die ervaart hoe de kleuren op het doek tot leven komen. Naast eigen werk, werkt hij ook in opdracht. Zijn schilderijen zijn in bezit van bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland.

De prachtige thema’s uit de natuur blijven Martin boeien. Zijn schilderijen zijn opgezet met paletmes, waardoor ze bijna driedimensionaal worden. Naast de kleurrijke acryl- en olieverfschilderijen heeft hij het aquarelleren nooit losgelaten, want deze techniek van weglaten en uitsparen leent zich goed voor het Westlandse, vaak vochtige landschap.

Martin Groen is Hagenaar van geboorte en dateert uit 1959. Zijn talent is genetisch bepaald; zijn vader tekende en schilderde en zijn Scheveningse opa was lokaal bekend van de zeilloggers die hij, compleet met gebolde zeilen en overgeleverd aan stormen op volle zee, vastlegde. In de hoogste klassen van de lagere school maakte Martin de bordtekeningen voor zijn daarin minder begaafde meester. Ook assisteerde hij tijdens de tekenlessen en de decors voor de traditionele musicals lieten al het signatuur van Martin zien.

Sinds 1984 woont hij in ’s-Gravenzande en werkt hij in Naaldwijk. Na 19 jaar leerkracht op een basisschool, waar hij bekend stond om zijn kleurrijke bordtekeningen en grote decors voor de musicals, is hij nu vakgroephoofd van de Kunstvakken in het middelbaar onderwijs en geeft hij Culturele en Kunstzinnige Vorming aan pubers. Het blijft een geweldige uitdaging voor hem om telkens weer jongeren te boeien voor Kunst en Cultuur. Naast het lesgeven is hij blijven schilderen; hij noemt dit de ideale kruisbestuiving.

Martin is lid van Kunstenaarscollectief WIT uit het Westland en Art&Jazz uit Scheveningen.

De expositie is te zien vanaf 5 november tot en met 7 januari 2019.