Expositie Michel van Noort – 8 november t/m 15 januari

Michel van Noort is afgestudeerd bioloog (ecoloog) en werkzaam als docent biologie op het Clusius College te Castricum. Daarnaast is hij autodidact wildlife schilder van vooral vogels en olifanten. Olifanten hebben zijn voorliefde, al vanaf dat hij kind is, vindt hij het geweldige beesten waar hij nooit genoeg van kan krijgen.

20150621_145655Michel van Noort werkt zorgvuldig aan de hand van eigen fotomateriaal, maar put ook uit de beelden die in zijn hoofd zijn opgeslagen! Hij behandelt het schilderdoek eerst met een laag acryl, meestal oker. Daarna maakt hij een tekening en gaat vervolgens met olieverf aan de slag. Laag na laag ontstaat het schilderij. Een klus van maanden wanneer het doek groot is.

Een bijzonder plekje in zijn hart heeft Colombia, het land waar hij gewoond heeft en waar hij al dertig jaar regelmatig komt. Het is een prachtig land met mooie natuur en heel veel soorten vogels, zoals de Zwartkeelkardinaal die op de expositie te zien is.

Als kind viel deze bioloog/schilderijsvogel niet op met tekenen, maar hij heeft blijkbaar toch een talent om dieren te schilderen. Het is eigenlijk zijn enorme liefde voor (wilde) dieren, zó groot dat hij op doek een dier tot le
ven kan schilderen. Het doek is af wanneer er ‘beweging’ is: je hebt het gevoel dat het dier even zijn  kop beweegt, of je hoort zijn geluid, of….. !

Olifant Dusty

Olifant Dusty