21 juni – 21 augustus 2016 Fennanda Eleveld – schilderijen

De Castricumse kunstenares Fennanda Eleveld werd geboren in Assen en deed haar eerste kunstopleiding in Groningen. Daarna studeerde ze achtereenvolgens aan de Academie des Beaux Arts in Parijs en de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam. Naast het creëren van haar eigen kunst is ze werkzaam in de kunsteducatie waar ze met volwassenen, jongeren en kinderen werkt.

Fennanda Eleveld - Thought, 2013, gemengde techniek 55x 75 cm

Fennanda Eleveld – Thought, 2013, gemengde techniek 55x 75 cm

Het werk van Fennanda Eleveld komt voort uit een observatie van de natuur. Als verwonderde toeschouwer zoekt zij naar het moment waarin het geziene – een landschap, een lijn, een lichtvlek op het water, een boomtak, steen of een heuvel – zijn letterlijke betekenis overstijgt. De imaginaire landschappen die zo ontstaan, zijn een reflectie op ons bestaan als mens tussen hemel en aarde. Ze nodigen uit tot een verbinden van wát we zien aan wie we zijn: ‘The river is within us’.

Fennanda Eleveld - Ou-topos 2014, acryl en krijt op doek, 1.80 x 50 cm

Fennanda Eleveld – Ou-topos 2014, acryl en krijt op doek, 1.80 x 50 cm

Fennanda Eleveld rangschikt haar verbeelding in monumentale composities. Zij ordent het platte vlak intuïtief en speels zodat een denkbeeldige landschappelijke ruimte ontstaat. Een ruimte die bewegelijk en vol kan zijn óf stil en leeg. Een ruimte die zich intiem en uitnodigend óf wijds en kaal aan ons voordoet. “Zoals het landschap ons herinnert aan wie wij zijn. Ergens” schrijft Eleveld in het boekje Ou-Topos waarin zij haar werk laat zien (uitgave: Heaven & Earth books, 2014). In de gemengde technieken, collages en schilderijen gebruikt zij haar materiaal levendig en bijna teder.

Het atelier van Fennada Eleveld

Het atelier van Fennanda Eleveld

Op vrijdag 8 juli en vrijdag 12 augustus tussen 16 en 17 uur is de kunstenares in De Oude Keuken aanwezig voor een praatje en toelichting op haar werk.