Expositie Minou Spits te zien in DOK

,

Fotograaf Minou brengt de natuur en twee landen samen in een expositie in de maanden april en mei bij De Oude Keuken in Bakkum. Aan de hand van de thema’s natuur, dier, mens en stad combineert Minou haar vele foto’s van Nederland en Cuba in een kleurrijke expositie. Sfeervolle foto’s van haar vele reizen naar Cuba, met vooral het vrolijke en bijzondere straatleven. Brutale straatpoezen laten zich daarbij graag fotograferen. Dieren komen ook weer in beeld in de serie die Minou maakte in de natuur in de omgeving.
Ze vertelt over haar werkwijze dat, voordat ze een foto neemt, eerst het plaatje in haar hoofd visualiseert, om daarna pas het hersenspinsel van de situatie ook echt vast gaat leggen. Daarbij vereist fotograferen, kijken, kijken en nog eens kijken. Met daarnaast een vleugje geduld.

 

 

Minou fotografeert al vanaf haar 15e levensjaar, toen ze met haar eerste camera, een analoge (Russische) Zenit E.al op pad ging. Sindsdien gaat ze eigenlijk nooit van huis zonder camera. Tegenwoordig is ze allround fotograaf. Ze doet portretten, bruiloften, reis- en natuurfotografie. Ook geeft ze leerzame en interessante cursussen aan beginnende fotografen.

Daarnaast is ze de huisfotograaf van De Oude Keuken. Haar foto’s zijn te zien op facebook, Instagram en fotograafminou.nl

U kunt de expositie

In de lens gevangen De natuur, dieren, mens en stad

van 4 april tot 30 mei komen bekijken in  De Oude Keuken

van maandag t/m zondag van 9 tot 17 uur