Mini Mattheus in De Oude Keuken

De Mini Matthäus is een intieme, solistische versie van Bach’s Matthäus Passion, gezongen door professionele zangers. De Mini duurt de helft korter, maar bevat alle donder en bliksem en tranen, en natuurlijk het Erbarme dich en het mooie slotkoor. Het Mini Matthäusensemble is dit jaar voor het eerst te beluisteren in Castricum. Op zondag 24 maart om 15.00 in De Oude Keuken. Vanaf 18.00 staat de speciale dagschotel (gegrilde zalm met pasta pesto) voor u klaar.

De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach is de muziek van het prille voorjaar, van de passietijd. Krachtige, prachtige muziek die overal in het land volle zalen trekt. Het Mini Matthäusensemble is zes jaar geleden opgericht om de Matthäus Passion dichter bij de mensen te brengen. Het ensemble zingt daarom niet in de gebruikelijke grote concertpodia en kerken, maar in volle dorpscafés, kleine theaters en kerkjes.
Dichterbij de mensen
Na het succes van vorig jaar, is het Mini Matthäusensemble op 24 maart voor de tweede keer te beluisteren in Castricum. In De Oude Keuken zullen de negen door de wol geverfde vocalisten hun eigen intieme versie van Bach’s Matthäus Passion laten horen. Een sterk verkorte versie van anderhalf uur, waar toch geen van de bekende delen in ontbreekt en waarin de nadruk ligt op de harmonie tussen de stemmen en het aangrijpende verhaal dat dichterbij komt dan ooit.

De gestripte Mini Matthäus is voor kenners en liefhebbers, en voor iedereen die niet zo lang wil zitten of voor een vriendelijke prijs weleens wil kennismaken met Bach’s meesterwerk. Na afloop kunt u aanschuiven voor de passievolle dagspecial.

De zangers
Het Mini Matthäusensemble bestaat op 24 maart uit:

  • Henk Westland, tenor en artistiek leider
  • Walther Deubel, tenor (evangelist)
  • Marjoke Kager en Luise Kimm, alt
  • Hesther Oor en Anne Kan, sopraan
  • Ardaan Dercksen, bas (Christus)
  • Simon Cijsouw, bas
  • Jantine Strik, cantus firmus
  • Cees-Willem van Vliet, klavier

Informatie

Toegang concert: € 15,00 (incl. pauzedrankje)
Mini Matthäusarrangement:
Toegang concert, pauzedrankje en dagspecial na afloop: €32,50