Zondag 22 november Carla & Friends in De Oude Keuken van 14.00 tot 16.00 uur.

Ik ben een ouwe jazzcat met jonge streken”

Carla Martens maakt sinds jaar en dag deel uit van de crew van De Oude Keuken. Weinig mensen weten dat ze een hele goeie jazz zangeres is. Zondag 22 november is het eindelijk zover: een optreden van Carla & Friends in De Oude keuken. Live uit de Zaanstreek!

Veel bossa nova, jazz, swing en popnummers van de Beatles, Stevie Wonder en Johhny Guitar Watson. Carla: “We gaan lekker klein spelen met net dat beetje galm, zo perfect dat het recht in je oor komt.“ Jur de Vries, als allround gitarist geworteld in jazz, hotclub, pop en funk, speelt in de Nederlandse hiphopband Skere Heren. Op bas Jack Julian, ook allround, van folk tot hiphop. Sem van der Peet (Carla’s zoon) doet de cajon en percussie.

Jonge springerige gasten”, zegt Carla, “muzikale omnivoren. Ik ben een soort van zingende moeder, een ouwe jazzcat met jonge streken. Het is een feest om tussen dat jonge spul te staan. We duiken in de bossa nova, een schatkamer van mooie majeur en mineur akkoorden. Van Corcovado heb ik wel tachtig versies gezongen, deze klinkt voor mij weer als nieuw. Ik voel de beat continu.”