De Oude Keuken: Sociaal en professioneel bedrijf!

Donderdag 31 mei bracht de Ondernemersvereniging Castricum een werkbezoek aan Social Enterprise De Oude Keuken op het terrein van GGZ instelling Dijk en Duin. Zij woonden daar een bedrijfspresentatie bij. Tijdens de presentatie werd door directeur Brigitte van Campen en Haya Hinten uitgelegd wat sociaal ondernemen is, hoe DOK is ontstaan en wat hun visie en doelstellingen zijn.

Veel medewerkers van het restaurant zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij worden opgeleid tot professionals of stromen door naar een beroepsgerichte opleiding. Eén van hen vertelde over haar ervaringen. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden van de medewerkers, dit vergroot het gevoel van verantwoordelijkheid, eigenwaarde en autonomie.

Bij sociaal ondernemen staat de maatschappelijke missie voorop, maar is het wel belangrijk dat er geld verdiend wordt om de salarissen van de medewerkers te kunnen betalen, winst vloeit terug in het bedrijf. Zij zijn financieel zelfvoorzienend. Er wordt samengewerkt met ondernemers en leveranciers uit de regio. Ooit begonnen in het Oude Theehuys, maar inmiddels veel groter geworden. Ook de recente nieuwbouw op het terrein van Dijk en Duin heeft er voor gezorgd dat er meer klanten kwamen en zij hun openingstijden hebben kunnen verruimen. Er zijn regelmatig optredens en exposities bij de Oude Keuken. Het is een professioneel, sfeervol, ambachtelijk biologisch horecabedrijf en culturele trekpleister.

De Oude Keuken verzorgt ook catering op locatie voor kleine of hele grote groepen. Voor diverse doeleinden zetten zij zich in, zo hebben ze bijvoorbeeld afscheidspakketten met streekproducten voor vertrekkende raadsleden verzorgd. Het organiseren van vergaderingen, feesten en recepties behoort ook tot de mogelijkheden. Het restaurant heeft een gevarieerde lunch-, diner- en drankenkaart en bevindt zich op een prachtige, rustige en kindvriendelijke locatie.

De Oude Keuken is dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 uur, op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 23:00 uur en op zondag tot 21:00 uur.

Kijk voor meer informatie op: www.deoudekeuken.net.

Zie hier de link naar het originele artikel op Kijk Op Castricum:
https://castricum.uitkijkpost.nl/nieuws/algemeen/28695/de-oude-keuken-sociaal-en-professioneel-bedrijf# 

Tekst: Monique de Jager