DOK haalt de media!

De lockdown begint te knellen. Ook voor De Oude Keuken.

Omdat DOK door de KvK alleen wordt gezien als leer-werkaanbieder voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, niet als de horecaonderneming die we ook zijn, komen we niet in aanmerking voor horecasubsidies. We lopen daarmee flinke bedragen mis. Een extra hindernis om tijdens de lockdown de leerling-medewerkers aan het werk te houden. Directeur Brigitte van Campen: ‘We worden wel gesteund, door de gemeente, onze huisbaas en onze partners, en kunnen van een heleboel regelingen wél gebruikmaken, alleen de extra’s die de horeca krijgt, die lopen wij mis. Terwijl 85 procent van onze inkomsten uit de horeca komt.’ Ze trok aan de bel en gelukkig werd haar alarm opgepikt.

Zo kwam op vrijdag 29 januar kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) op werkbezoek in De Oude Keuken. Hij heeft aangegeven dat hij de minister vragen gaat stellen. ‘Juist sociale ondernemingen, die vooral ook een sociaal-maatschappelijke functie hebben, hebben steun nodig van de politiek.  RTVNH was aanwezig bij zijn bezoek, ze maakten dit bericht en plaatsten dat op de site van NH Nieuws. Zie ook het filmpje waar Timo en Anouk hun eigen verhaal doen.

In de afgelopen weken hebben verschillende andere media het verhaal van De Oude Keuken ook opgepikt.

De Castricummer kopt: Sociale onderneming De Oude Keuken grijpt mis bij coronasteun.  En op 9 februari, is Brigitte van Campen te gast geweest in het radioprogramma  BNR Zakendoen van BNR Nieuwsradio. Hier kunt u het gehele item terugluisteren.

Fijn om te merken dat de media ons de kans geven het verhaal van De Oude Keuken te vertellen. Laten we hopen dat de politiek wakker wordt…