27 mei en 2 juni ‘Van gesticht Duin en Bosch naar landgoed Duin en Bosch’

Op zondag 27 mei en zaterdag 2 juni van 15:00 uur tot 16:00 uur kunt u bij De Oude Keuken de vertoning zien van de film ‘Van gesticht Duin en Bosch naar landgoed Duin en Bosch’. De film is gemaakt door documentairemaker Henk Waal die intensief is bijgestaan door Werkgroep Oud-Castricum.

De film brengt op bijzondere wijze de geschiedenis van het landgoed Duin en Bosch van de afgelopen 100 jaar in beeld. In het bijzonder de overgang van het gesticht Duin en Bosch naar een open landgoed waar psychiatrische zorg, werken én wonen samenkomen. Van de unieke architectuur van de vroegere mannen- en vrouwenpaviljoens, de bijzondere functie van het landgoed tijdens de Tweede Wereldoorlog tot onder meer de sloop en herbouw van zorggebouwen en de herbestemming van het Oude Administratiegebouw. 100 jaar samengevat in 40 minuten.

Wij zijn hartstikke blij dat de vertoning van de film bij ons mag plaatsvinden. De Oude Keuken ligt in het hart van het landgoed en vertegenwoordigt de transitie die ook het landgoed heeft ondergaan. Van een gesloten onderdeel naar een open gebouw waar iedereen welkom is. U kunt voor of na de film nog even genieten van een heerlijke kop koffie, stuk taart of lekker broodje.

Wij hopen van harte u te ontmoeten op zondag 27 mei of zaterdag 2 juni bij De Oude Keuken!