Wat een mooie recensie over onze lunch op de site van de Captains Table.

Netwerklunch in De Oude keuken in Castricum – 11 februari 2014

Tekst: Jenny Westra

Het hoofddoel van vrouwennetwerk Captain’s Table is netwerken. Leden met elkaar (en elkaars netwerk) in contact brengen, om daar vervolgens business uit te halen. Netwerken is leuk en Captain’s Table streeft ernaar om dat in steeds weer een andere, uitnodigende setting te laten plaatsvinden.

Op 11 februari 2014 streken de leden van Captain’s Table neer in De Oude Keuken (voorheen: Het Oude Theehuys) in Castricum. Het is even zoeken naar deze bijzondere locatie met een bijzonder oogmerk. Het monumentale oude pand ligt namelijk op het terrein van Dijk en Duin, de instelling die hulp biedt aan mensen met psychologische en psychiatrische problemen en herbergde vroeger hun keuken. Tegenwoordig is iedereen die zin heeft in een heerlijke biologische (zaken)lunch, of een vergadering, receptie , verjaardag of High Tea wil organiseren hier van harte welkom. En het leuke is: onder de bezielende leiding van directeur Brigitte van Kampen en begeleid door een groep enthousiaste vrijwilligers, werken in de keuken en de bediening mensen met een psychiatrische of verstandelijke beperking. Bijzonder personeel dus, waardoor alles net een beetje anders gaat dan in een ‘gewoon’ restaurant. Maar dat heeft zeker zijn charme en maakt De Oude keuken tot een inspirerende plek met een bijzonder tintje. Ontroerend was het dan ook dat Anouk, een van de cliënten uit de bediening, een ter plekke geschreven gedicht voordroeg. Daarin bedankte zij de leden van Captain’s Table voor hun komst en bracht ze op schalkse manier de kwaliteiten van De Oude Keuken naar voren. Brigitte van Kampen heeft nog veel meer plannen, vertelde ze tijdens haar welkomstpraatje: “Wij verzorgen onder meer de catering voor PWN-De Hoep. Verder organiseren we tweemaandelijks wisselende exposities en op regelmatige basis concerten en andere culturele activiteiten. En we bruisen nog van de ideeën…”

Een andere gast van Captain’s Table was Saskia Buma. Zelf alleenstaand moeder van een autistisch kind, moest zij veel pionieren en daarom richtte zij voor en met andere moeders de stichting Mama Vita op. Deze is gevestigd in een van de te huren kantoorruimtes in hetzelfde monumentale pand waar ook De Oude Keuken in is gevestigd. Autisme is een onbegrijpelijke aandoening en moeders en vaders met een autistisch kind hebben het ongelooflijk zwaar en zien vaak door de bomen het bos niet meer. En Saskia heeft dat aan den lijve ondervonden. “Mama Vita wil verbinding (een groot sociaal netwerk) en opleidingen realiseren om moeders en vaders in hun kracht te zetten”, licht ze toe. “Uit een onderzoek van het Journal of Autism in de VS is namelijk gebleken, dat moeders van kinderen met autisme net zoveel stress ervaren als soldaten in oorlogsgebieden (!) en vaak extreme moeheid kennen. Moeders komen vaak in een isolement te zitten, waardoor ze niet meer de kracht hebben om zelfvoorzienend te zijn. Onze Vrienden spelen daarom een essentiële rol binnen onze stichting. Vrienden versterken en ondersteunen elkaar, wisselen ervaringen en informatie uit en helpen elkaar zo om de elke dag weer terugkerende uitdagingen van het leven met een autistisch kind aan te kunnen. Mama Vita is daarom altijd op zoek naar nieuwe Vrienden (ouders, maar ook familieleden, buren en andere geïnteresseerden) die financieel en met hand-en-spandiensten onze stichting willen steunen. En dat kan al met een jaarlijkse bijdrage vanaf €30.”

Na deze mooie boodschappen genoten we dubbel van een heerlijke lunch vol biologische producten uit de regio en werd er genetwerkt op de laagdrempelige manier die zo kenmerkend is voor Captain’s Table.

Meer info over De Oude Keuken vind je op www.deoudekeuken.net

Meer info over Mama Vita vind je op www.stichtingmamavita.nl

Wil je weten wat er nog méér in het vat zit bij Captain’s Table? Kijk dan even op www.captainstable.nl