Over DOK

Sociale onderneming DOK. Niet zomaar bijzonder.

Biologisch, duurzaam en lokaal verantwoord eten en drinken. De unieke locatie. De mensen. Maar ook de link met GGZ en onze missie om maatschappelijke impact te maken maakt DOK meer dan bijzonder.

Onze sociale impact leidend. En we vinden het logisch om daarbij bewust en verantwoord eten en drinken te serveren.

Sinds 2007 exploiteert stichting DOK succesvol het restaurant op het terrein van GGZ Parnassia NH waar de Plaza de gaarkeuken was voor de bewoners. De mensen die bij DOK werken krijgen een kans op de arbeidsmarkt. Zij hebben een bijzondere uitdaging, maar dat weerhoudt ze er niet van om van grote meerwaarde te zijn. De leerling-medewerkers worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid, eigenwaarde en autonomie. Dit draagt bij aan het gevoel van “nodig zijn”. En dat is hard nodig.

Sociale onderneming DOK - De Oude Keuken

Werken & Leren

Bij DOK werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij leren het vak en kunnen doorstromen naar een beroepsgerichte opleiding of reguliere baan. Hoe dat werkt?

– Opleiden
– Leren werken
– Coachen

Leren van en met elkaar

Leren van en met elkaar staat centraal bij DOK. We bieden trajecten voor verschillende doelgroepen in contact met VSO-scholen (onder andere Heliomare, REA-college, Waterlelie, Molenduin, Spinaker) ROC-Horizon, HVA-Amsterdam, Kennemer-College, RIBW, REAKT en de gemeente Castricum. Iedereleerling-medewerker (LM’er) heeft daarbij een persoonlijke begeleider en dagelijkse begeleiding vanuit DOK.

Sociaal ondernemen gaat verder dan de directe financiële resultaten en de resultaten van het leer-werkbedrijf. In dit filmpje vertellen (oud) leerling-medewerkers hoe ze het vonden om te leren en werken bij sociale onderneming De Oude Keuken!

MELD JE AAN VooR ONZe nieuwsbrief

Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en blijf op de hoogte van DOK.


Ga naar de inhoud