Leveranciers

De producten die wij gebruiken zijn bij voorkeur ambachtelijk, biologisch en afkomstig van collega sociaal-ondernemers. Zo is ons brood en taart afkomstig van onze buren: leerwerkbedrijf Bak’m en Fermento uit Alkmaar, geitenkaas van zorgboerderij De Klompenhoeve en hebben wij bier van de Prael.

De Prael
Dertien jaar geleden kwam het plan van de grond om het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te combineren met het brouwen van bier. De Prael staat voor zoveel meer dan alleen bier. De één werkt zeven dagen, de ander zeven minuten, maar iedereen is onderdeel van dezelfde grote familie. Werken met mensen en met bier is een gouden combinatie gebleken.

Fermento
Fermento is een sociale onderneming met vier locaties in Alkmaar en omgeving. We bieden dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. In de bakkerij, lunchroom en molenwinkels staan de medewerkers voor u klaar. Deze serveren koffie, broodjes en heerlijke soep en verkopen broden, taarten, meelproducten en nog veel meer. Alles biologisch. En dat proef je!

Klompenhoeve
De Klompenhoeve biedt mensen met een verstandelijke beperking een prettige en veilige woon– en werkomgeving. Een omgeving die inspeelt op ieders mogelijkheden, keuzes en zelfstandigheid. Een omgeving die ook rust, geborgenheid en structuur biedt. Op de boerderij wonen cliënten in een appartement in een zogenaamde 24-uurs woonvoorziening. Daarnaast wonen er nog cliënten in appartementen van het woonproject van De Klompenhoeve in Egmond aan de Hoef. In de winkel worden onder andere kaas, boter en melk verkocht en hiernaast verkopen zij ook producten van andere biologische boeren uit de buurt, bijvoorbeeld kaas van koemelk.

Het interieur van De Oude Keuken is ontworpen door STEINA, de huisstijl voor het drukwerk is van GAIALAB en de website is gebouwd door Webdelta.

Partners

Huis van Hilde
In Huis van Hilde is altijd wel iets te beleven. Het Archeologisch Museum Noord-Holland biedt onder meer tijdelijke tentoonstellingen, lezingen en speciale vakantieprogramma’s aan. Onderdeel van Huis van Hilde is het archeologisch depot Noord-Holland. Het depot bewaart alle vondsten die binnen de provincie zijn gedaan, voor onbepaalde tijd.

Parnassia
Dijk en Duin is de specialistische GGZ-instelling in de regio Zaanstreek- Waterland en Midden-Kennemerland die volwassenen met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA) en ouderen met psychiatrische stoornissen of dementie op een respectvolle en resultaatgerichte manier helpt bij het te boven komen van de gevolgen van hun aandoening.

PWN/De Hoep
Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum ligt op een van de mooiste plekken van Noord-Holland. U komt er alles te weten over het zuiveren van water en de Noord-Hollandse duinen. U kunt hier ook vergaderen.​ De Hoep organiseert het hele jaar door activiteiten en excursies, ook speciaal voor kinderen.

Stichting DOEN
Stichting DOEN gelooft dat een groene, sociale en creatieve samenleving mogelijk is. We zien dat veel mensen vanuit ondernemerschap actief werken aan innoverende oplossingen voor een betere wereld. Zij lopen voorop, durven risico te nemen en veroorzaken verandering. Ze doorbreken oude structuren en zorgen ervoor dat er nieuwe perspectieven ontstaan op bestaande problemen. Deze voorlopers vormen ook een inspiratiebron voor anderen.

Social Enterprise
Social Enterprise NL is een stichting met een Raad van Toezicht die toezicht houdt op het bestuur en het team van Social Enterprise NL. Daarnaast kent Social Enterprise NL ook nog een Leden Board. Social Enterprise NL streeft als organisatie een participatief organisatiemodel na, waarbij alle betrokkenen worden uitgenodigd om een actieve inbreng en invloed te hebben op het beleid, volgens de principes van good governance zoals de VN die hanteert. Social Enterprise NL is een stichting zonder winstoogmerk. De activiteiten van de stichting worden gefinancierd door een aantal Founding Partners die de sector als geheel willen ondersteunen en zien groeien.

Vrienden

Restaurant Nr. 7
Restaurant Nr7 bij De Spinaker Alkmaar is een leerwerk project voor leerlingen die Voortgezet Speciaal Onderwijs volgen. Dit onderwijs is gericht op jongeren met (soms ernstige) psychische en/of gedragsproblemen. Werken in restaurant Nr7 biedt onze jongeren de kans om beroepsvaardigheden op te doen voor de dienstverlenende sector en maakt hen ‘sociaal handiger’, waardoor zij makkelijker stage- en/of werkplekken kunnen vinden. De kennis en ervaring die zij opdoen, kunnen zij vervolgens toepassen op bredere schaal in de maatschappij. Tegelijkertijd wil restaurant Nr7 bijdragen aan begrip voor deze jongeren, zowel bij het bedrijfsleven als in de maatschappij. Het restaurant heeft hergebruik en gezonde, liefst biologische producten uit de directe omgeving hoog in het vaandel staan.

Fietsroutenetwerk
De Oude Keuken is een afstappunt op het Fietsroutenetwerk

Bijzonderleukeplekken
De Oude Keuken doet mee met een nieuw initiatief, namelijk Bijzonderleukeplekken.nl. Het doel van Bijzonder Leuke Plekken is om meer bekendheid te geven aan sociale ondernemingen en aan de mensen die er werken.

Alle Bijzondere Plekken zijn locaties waar bezoekers ontvangen kunnen worden: van winkels en lunchrooms tot theetuinen en zorgboerderijen.

Wat gaan we doen?
De Oude Keuken ligt midden in Mooi-Kennemerland (de gemeenten Bergen, Heiloo, Castricum, Uitgeest en Heemskerk). Een gevarieerde regio waar je gezellig op stap kunt gaan. De website www.watgaanwedoen.nl biedt de meest uitgebreide agenda van alle activiteiten die er te DOEN zijn, naast praktische informatie, overnachtingsmogelijkheden, restaurants, winkels en routes. Neem eens een kijkje op de website.

Kansfonds
Kansfonds helpt mensen omzien naar de kwetsbaarste in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. We steunen kansrijke initiatieven die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken. En die zijn opgezet door betrokken mensen die iets willen doen voor de ander.

Anton Jurgens Fonds
Het Anton Jurgens Fonds gelooft in een wereld waarin het realiseren van zelfredzaamheid, zelfontplooiing en autonomie een reële mogelijkheid is voor alle groepen binnen de samenleving.

Ik heb in maart mijn 50-jarige verjaardag gevierd op een zondagmiddag in De Oude Keuken. Ik had muziek geregeld en de catering was in handen van De Oude keuken. Het was een heel bijzondere, waardevolle middag die ik, maar ook de gasten, niet snel zullen vergeten. De locatie, de sfeer, de catering, de muziek, gewoon goed. Het personeel was betrokken en enthousiast.