Trajecten

We bieden trajecten aan voor verschillende doelgroepen. We hebben contact met: VSO scholen (onder andere Heliomare, REA college, Waterlelie, Molenduin, Spinaker) ROC Horizon, HVA Amsterdam, KennemerCollege, RIBW, REAKT en de gemeente Castricum. Iedere Leerling medewerker (LM’er) heeft een persoonlijke begeleider en dagelijkse begeleiding. Kwaliteiten en leerdoelen worden vastgesteld, dagelijks begeleiding en evaluatie (halfjaarlijks). De trajecten zijn individueel, we sluiten aan bij mogelijkheden en interesses en stapsgewijs worden vaardigheden aangeleerd. Bieden van een veilig leerklimaat van waaruit LM’ers maximaal kunnen leren. Leren van en met elkaar staat centraal bij DOK.

Onze impact

  • Het aanbieden en begeleiden van leer/werkplekken zorgt bij leerling-medewerkers voor toename van zelfstandigheid, veerkracht, zelfvertrouwen, bewustwording van nodig zijn, persoonlijke kwaliteiten en mogelijkheden. Men is minder ziek, er is minder opname waardoor vermindering van zorgkosten.
  • Door horeca op het GGZ terrein is er sociale cohesie ontstaan, leveren we een bijdrage aan buurtontwikkeling en zorgen voor integratie psychiatrie / dorp.
  • Onze producten worden betrokken van collega bedrijven/sociale ondernemingen (regionaal en zo mogelijk biologisch)

Financieel

Als sociale onderneming is DOK succesvol gebleken en (slechts) voor 20% afhankelijk van zorggelden. De overige inkomsten komen uit omzet van het restaurant en de catering-dienstverlening. Daarnaast worden wij ondersteund in de groei van ons bedrijf door: Het Anton Jurgens Fonds, Stichting DOEN en het Kans Fonds.

‘Bijzonder in alle opzichten’

De slogan van DOK duidt op: De locatie, een rijksmonument gelegen in het groen met een prachtig terras. Het werken met zoveel mogelijk biologische producten bij voorkeur vervaardigd door onze collega-instellingen, zoals Fermento, De Klompenhoeve en de Prael. De twee maandelijkse live muziek en wisselende exposities van regionale kunstenaars die steeds meer nieuwe gasten naar DOK trekken. Maar vooral ook de manier waarop en met wie wij werken is bijzonder; de mix van mensen; zowel zij die kampen met een (chronisch) psychiatrische aandoening als, mensen met een licht verstandelijke beperking, de vrijwilligers uit het dorp, stagiaires en geschoolde begeleiders. Gelijkwaardig werken zij naast en met elkaar.

In de toekomst willen we ons richten op uitbreiding van de trajecten en denken hierbij ook aan trajecten in detailhandel, hotel en facilitair.

Solliciteren?

Bekijk eerst het filmpje waarin (oud) leerling-medewerkers vertellen over De Oude Keuken.

Bekijk hier onze vacatures.

‘Wat een geweldige ervaring. Dat een sociaal concept deze kwaliteit kan leveren. En nog een voorgelezen gedicht op de koop toe. Super bijzonder. De rit vanuit Uden was het dubbel en dwars waard.’