Blog: Lokaal verantwoord eten bij De Oude Keuken

Onze producten? Die zijn natuurlijk lokaal! Als sociale onderneming gebruikt DOK heel bewust zo veel mogelijk producten van lokale sociale ondernemers in de keuken. We kiezen voor deze leveranciers omdat ze goede producten leveren. Niet alleen lekker, maar ook goed voor mens, dier en natuur. We stellen er graag een aantal aan je voor!

Sociale leveranciers van De Oude Keuken

De Klompenhoeve

Kaas vind je terug in verschillende gerechten op onze menukaart. Onze leverancier De Klompenhoeve maakt het heel ambachtelijk. In hun verse Kaasmakerij wordt biologische geitenmelk verwerkt tot onder andere boter, crème fraiche en de veelgeprezen Egmondse bollen.

De Klompenhoeve biedt een veilige woon- en werkomgeving aan mensen met een verstandelijke uitdaging. Het verwerken van de geitenmelk wordt gedaan door de cliënten en hun begeleiders.

De Prael

Bij lekker eten hoort voor sommige mensen ook een lekker biertje. Een aantal van onze bijzondere bieren zijn afkomstig van Brouwerij de Prael. Zij zijn in 2001 gestart als sociale onderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geeft te werken in een echte brouwerij. Mens & bier zijn volgens hen de perfecte combinatie.

Fermento

Al bekend met Fermento? Deze bakkerij in Alkmaar bakt het brood uitsluitend met lokale, duurzame en biologische grondstoffen. Een deel van de medewerkers van Fermento is werkzaam in de vorm van dagbesteding. Om hun werk goed uit te voeren worden zij begeleid door de ervaren bakkers binnen het bedrijf. Eigenaar Dick is daarnaast ook nog actief bij verschillende organisaties die kwetsbare mensen in Oeganda werk aanbieden, zodat ook deze mensen een kans krijgen op een betere toekomst.

Bak’m

Bijzonder hoeft niet van ver te komen. Vaste leverancier Bak’m is zelfs een van onze buren. De producten bij Bak’m worden gemaakt met biologische, lokale grondstoffen en in hun zoete baksels wordt zo min mogelijk suiker gebruikt. De bakkerij, op het landgoed Duin en Bosch wordt gerund door Dominique en Otto. Samen met de mensen in de dagbesteding en de stagiaires zorgen zij voor een goed gevulde winkel.

Producten van de toekomst

Als sociale onderneming vinden wij het heel belangrijk om zo veel mogelijk samen te werken met bedrijven die dezelfde visie hebben als De Oude Keuken. Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om alle producten lokaal en bij kleine leveranciers af te nemen, maar het is wel iets wat wij graag zouden willen.  Voor nu maken we dus ook nog gebruik van een grootleverancier, maar ook in dat aankoopproces letten we erop of het product biologisch is en duurzaam wordt geproduceerd.

Kom proeven!

DOK voorziet je graag van bijzonder lekker, lokaal en duurzaam eten. Benieuwd wat er allemaal op onze kaart staat? Je bekijkt hem hier: https://www.deoudekeuken.net/eten-bij-de-oude-keuken-high-tea/. We nodigen je van harte uit om zelf te komen proeven. Zien we je snel?

Deel dit bericht

MELD JE AAN VooR ONZe nieuwsbrief

Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en blijf op de hoogte van DOK.


Ga naar de inhoud