Blog: Wat vinden onze werknemers van de aanpak van DOK?

Wanneer je al bij De Oude Keuken (DOK) bent geweest weet je dat je bij ons bijzonder lekker kunt eten, vergaderen of een feest kan geven. Maar hoe werkt deze sociale onderneming nou eigenlijk en wat vinden onze medewerkers van DOK? Je leest het in deze blog!

Aanvoerder

De Oude Keuken is aanvoerder op het gebied van bijzondere horeca. Wij zijn dan ook een sociale onderneming. Onze missie om als stichting maatschappelijke impact te maken nemen we heel serieus en staat voorop in alles wat we doen. Niet voor niets zijn wij opgenomen in het Register Sociale Ondernemingen. Wij doen er alles aan om onze leerling-medewerkers een zinvol leer-werktraject aan te bieden, zodat zij DOK kunnen gebruiken als opstap naar een vervolgbaan of studie. Bovendien is alles wat wij serveren duurzaam, biologisch en lokaal ingekocht.

Samenwerkingen

Bij De Oude Keuken bieden wij leer-werktrajecten aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij geloven namelijk in een inclusieve samenleving waar werk is voor iedereen. Het leren van en met elkaar staat daarbij centraal in onze aanpak. In samenwerking met onder andere het Heliomare, REA-college, ROC-Horizon maar ook de gemeente Castricum bieden wij verschillende trajecten aan voor verschillende doelgroepen: beschut werk, dagbesteding, stages en opleidingsplekken.

Tijdens deze trajecten krijgen onze leerling-medewerkers de kans om te groeien in hun verantwoordelijkheid, eigenwaarde en autonomie. En elke leerling-medewerker heeft tijdens hun traject een persoonlijke begeleider.

De Oude Keuken in de praktijk

Wij zien natuurlijk elke dag hoe onze medewerkers werken bij DOK, welke uitdagingen zij hebben en hoe we DOK voor hen een werkplek kunnen maken waar zij kunnen leren, fouten mogen maken en zichzelf kunnen ontwikkelen. Maar wat zeggen de leerling-medewerkers zelf?

Wat vind jij het leukste aan het werken bij DOK?

Denny: “Het leukste vind ik de afwisseling. Geen enkele dag is hetzelfde. Iedere dag kan het anders zijn. Door het verschil in gasten, klussen en collega’s”

Miranda: “Je kan hier je eigen ding doen. Ook kan ik hier veel dingen buiten de deur doen. Helpen bij evenementen en feestjes bijvoorbeeld.”

Esmee: “Het samenwerken met mijn collega’s vind ik het leukste bij DOK.”

Anouk: “Je mag hier jezelf zijn en ik kan hier praatjes maken met klanten. Bij DOK hoeft alles niet zo precies.”

Natasja: “Bij DOK heerst altijd een rustige sfeer, met leuke collega’s. Ik vind ik het werk dat ik hier mag doen heel erg leuk.”

Waarom is DOK voor jou een goede plek om te werken?

Denny: “Ik vind het moeilijk om onder druk te werken. DOK neemt die druk van mij weg. Hier kan ik het werk goed aan. In een ander restaurant zou dat anders zijn.”

Miranda: “Dit is voor mij de goede plek, omdat ik hier de juiste begeleiding krijg. Er is hier veel duidelijkheid voor mij.”

Anouk: “Ik mag hier lekker op mijn eigen tempo werken. Daar krijg ik de tijd voor. Ook krijg ik de kans mijzelf uit te dagen en hoef ik niet alleen maar achtergelegen klusjes te doen.”

Natasja: “DOK is een sociale onderneming waar ik alles op mijn eigen tempo mag doen.”

Wat is jouw uiteindelijke doel?

Denny: “Uiteindelijk wil ik zelfstandig mijn werk kunnen doen. Zo wil ik hetzelfde niveau bereiken als iemand in de reguliere horeca. Ik wil doorstromen naar een echt restaurant, ook al is het hier wel heel leuk.”

Miranda: “Mijn doel is om hier te mogen blijven werken. Daarnaast wil ik meer uitdagingen buiten de deur aangaan.”

Esmee: “Mijn doel is om later in de bediening te werken.”

Anouk: “Ik zou het leuk vinden om hier te blijven werken. Ik zou het daarnaast heel erg leuk vinden om andere mensen met een beperking te helpen.”

Natasja: “Dat ik hier alles kan doen, maar ook mag blijven.”

Kom het zelf ervaren!

Als werkgever is het natuurlijk een cadeautje om te horen dat jouw werknemers het zo naar hun zin hebben op het werk, en dat de werkwijze dus ook echt effect heeft. Maar om het echte DOK gevoel te ervaren moet je er natuurlijk zelf zijn geweest. Kom je snel een keer bij ons langs?

Reserveer dan hier

Deel dit bericht

MELD JE AAN VooR ONZe nieuwsbrief

Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en blijf op de hoogte van DOK.


Naar de inhoud springen