De Schatkamer van ‘Dijk & Duin’

Van 6 februari t/m 3 april toont De Oude Keuken in Bakkum een serie kunstwerken die jarenlang verborgen is geweest. Diep weggestopt op een zolder van Dijk en Duin, de ‘schatkamer’. Het werd tijd om het werk tevoorschijn te halen, en een selectie, omvattende o.a. schilderijen, etsen en foto’s is nu te zien.

Veel Castricummers zullen niet weten dat deze verborgen plek bestaat, maar na een speurtocht langs spanten, spinnenwebben, stijle trappen en de klokketoren van Dijk en Duin, kom je terecht op een enorme zolder boven éen van de gebouwen. Helemaal achterin staan ondermeer schilderijen, etsen en zeefdrukken weggestopt. De schilderijen en het grafiek van verschillende bekende kunstenaars, zoals kleurig werk in Cobrastijl, minimalistisch werk vande Bergense kunstenaar Nico van Stralen en verschillende sfeervolle etsen.

Speciaal zijn verder de foto’s van Toon Roest. Hij was hij internationaal bekend fotograaf, waarvan een selectie ook in de collectie van Art Unlimited in Amsterdam is opgenomen. Daarnaast verzorgde hij illustraties voor de Volkskrant. Op de exposite zie je o.a. een serie foto’s van bijzondere fietszadels die de fotograaf in Amsterdam vastlegde. Het is een onderwerp wat je normaal misschien niet opvalt, maar waar Roest juist wel zijn camera oprichtte. De zadels omwikkeld met plastic zakken of kleurige doeken tegen de regen blijken een bijzonder onderwerp te zijn.

Deel dit bericht

MELD JE AAN VooR ONZe nieuwsbrief

Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en blijf op de hoogte van DOK.


Naar de inhoud springen